Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Parosen mukaan pääkaupunkiseudulle suunniteltava oma sote-ratkaisu asettaa Suomen suurimmat kunnat erilaiseen asemaan ja nojaa vanhoihin rakenteisiin. (Kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra)

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen ei ymmärrä lainkaan kaavailuja pääkaupunkiseudun omasta erillisestä sote-ratkaisusta. Paronen kommentoi asiaa maakuntauudistuksen Pohjois-Savon aluetilaisuudessa tänään Kuopiossa.

-En ymmärrä lainkaan pääkaupunkiseudun erillisasemaa. Jos tämä toteutuu, niin Suomen suurimmat kaupungit on asetettu täysin eriarvoiseen asemaan, kaupunginjohtaja Petteri Paronen latasi.

Parosen mielestä pääkaupunkiseudun sote-ratkaisuksi nostetussa mallissa katsotaan vakaasti taaksepäin ja turvaudutaan vanhoihin rakenteisiin.

-Kaiken lisäksi siellä esitetään ratkaisuksi hyvin perinteistä mallia sellaisessa toimintaympäristössä, jossa on parhaat valinnanvapauteen liittyvät elementit. Siellä esitetään jopa HUS:n kuntayhtymätyyppisen mallin jatkamista. On aivan käsittämätöntä, jos tämä tullaan sallimaan, Paronen ihmetteli kommenttipuheenvuorossaan.

-Ymmärrän pääkaupunkiseudun tarpeet ja erillispiirteet, mutta jokin raja tässä pitää olla, Petteri Paronen jatkoi.

Kuntalehden uutinen pääkaupunkiseudun erillisratkaisusta

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Entä erillisasema kunnissa, joiden syrjäisyyslisät ovat 1,4 ja siitä yli? Miten huomioidaan valtionosuusuudistuksessa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*