Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat tiivistämässä yhteistyötään uudentyyppisten palvelujen kehittämisessä ja kansainvälisille markkinoille tähtäävän palveluliiketoiminnan tukemisessa.

Kuutoskaupunkien Avoimet Innovaatioalustat -kärkihankkeessa Espoo, Helsinki, Tampere, Turku, Oulu ja Vantaa yhdistävät suurimpien kaupunkien innovaatio- ja kehitysympäristöt kansalliseksi avoimien innovaatioalustojen verkostoksi.

Kärkihanke kuuluu 6Aika-kaupunkistrategiaan, jossa Suomen suurimmat kaupungit pyrkivät yhteisvoimin kohti avoimia ja älykkäitä palveluja.

6Aika-yhteistyön avulla meillä on käytettävissä riittävän suuri kriittinen massa uusien asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden palveluiden kehittämiseksi ja testaamiseksi, sanoo Avoimet Innovaatioalustat -hankkeen kansallinen koordinaattori, hankepäällikkö Mika Rantakokko Oulun kaupungilta.

MainosUusia palveluja kehitetään ja testataan eri toimialoilla yhteistyössä yritysten ja kehittäjien kanssa kokonaisuudessa, joka kattaa kolmanneksen Suomen väestöstä. Hankkeessa kehitetyt toimintatavat ja tiedot tulevat vapaasti myös muiden kuntien käyttöön.

– Kaikista 6Aika-kaupungeista löytyy kaupunginosia – esimerkiksi Helsingin Kalasatama, Tampereen Tesoma ja Turun Skanssi – joiden kehittämiseen tarvitaan uusia ideoita. Näissä kohteissa voidaan hyödyntää 6Aikakaupunkien yhteistyötä, oli kysymys sitten Oulussa kehitetystä Virtuaalikaupunki-osaamisesta tai Espoon kaupunki-yritys yhteistyön malleista. Kun kaikkien kuuden kaupungin tarjonta ja osaaminen liitetään yhteen, mahdollisuudet moninkertaistuvat, Turun kaupungin projektipäällikkö Aino Ukkola sanoo.

Avoimet Innovaatioalustat-kärkihankkeen kokonaisbudjetti on 12,4 miljoonaa euroa ja se toteutetaan kuutoskaupunkien, Euroopan aluekehitysrahaston ja työ- ja elinkeinoministeriön tuella.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*