Kotkan kaupunginhallituksen päätöksestä anoa Suomen Satamaliiton jäsenyyttä on tehty oikaisuvaatimus, kertoo Kymen Sanomat.

HaminaKotka Satama Oy erosi kesällä Satamaliitosta sääntöuudistukseen liittyvien erimielisyyksien takia. Syyskuussa Kotkan kaupunginhallitus päätti, että Kotka anoo jäsenyyttä ilman Haminan mukanaoloa.

Kotkan kaupunginvaltuutettu Jorma-Kalevi Merivirta, ps., on tehnyt jäsenanomuksesta oikaisuvaatimuksen, koska hänen mielestään anomus tulisi lähteä valtuustolta eikä hallitukselta.

Kotkan kaupunginjohtaja, Satamaliiton hallituksen puheenjohtaja Henry Lindelöf katsoo että jäsenanomusta ei tarvitse käsitellä uudestaan, koska kyseisen kaltaisissa asioissa ratkaisuvalta on kaupunginhallituksella.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen tunteet kuumenivat Merivirran ja Lindelöfin välisessä keskustelussa. Merivirta väittää Lindelöfin haistatelleen hänelle ja vaatii kaupunginjohtajalle huomautusta tai varoitusta sopimattomasta käytöksestä.

Merivirta oli esittänyt kokouksessa, että Lindelöfille ei myönnettäisi virkavapautta kahden päivän matkalle kansainväliseen satamaliittojen kokoukseen. Esitys ei saanut kannatusta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tunteet kuumenivat lähinnä Jorma Merivirran ja Henry Lindelöfin välillä, ei muuten. Jutussa mainittu ”haistattelukeskustelu” käytiin kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen. Kahden erilaisen henkilön kohtaaminen, molemmilla ehkä ylivrtaisuuden tunnetta rinnassa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*