Lahden kaupungin johto tuomitsee jyrkästi viime yönä pakolaisiin ja Suomen Punaisen Ristin avustajaan kohdistuneen uhan. Uutiskuvista on nähty, kuinka ensimmäiset Hennalan varuskuntaan saapuneet turvapaikanhakijat otettiin vastaan ampumalla bussia kohti ilotulitteita ja häiriköimällä.

Kaupungin johtavien luottamushenkilöiden ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran allekirjoittamassa julkilausumassa ei ymmärrystä heru iskun takana olleille.

-Ihmisten syrjintä ja vastakkainasettelu etnisin, uskonnollisin tai poliittisin perusteluin on väärin ja sitä tulee torjua. Sivistyneessä yhteiskunnassa ymmärretään vapauden tuoman vastuu: jokaisella teollamme on seuraus. Yhteiskunta, jossa jokaiselle voidaan turvata tasavertaiset mahdollisuudet, menestyy. On meidän valittavissa millaista kaupunkia haluamme rakentaa: avointa vai suljettua, todetaan julkilausumassa.

Kaupungin johto kutsuu kaupunkilaiset yhteisiin talkoisiin, joilla rasismia torjutaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



-Kutsumme kaikkia lahtelaisia rasismin ja syrjinnän vastustamiseen. Jokaiseen ihmisarvon loukkaukseen, rasistiseen tekoon ja uhkailuun on puututtava. Meillä tulee olla nollatoleranssi väkivaltaan. Toivomme vilpittömästi, että lahtelaiset voivat jokainen omalta osaltaan edistää ihmisten välistä luottamusta, avunantoa ja empatiaa, julkilausumassa todetaan.

Koskinen kritisoi pakolaistulvaa

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja, perussuomalaisten Lasse Koskinen ei vetoomukseen nimeään laittanut. Koskinen olisi kaivannut vetoomukseen kannanottoa myös hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan.

-Totta kai tuomitsen viimeöiset Hennalan tapahtumat ja kaikenlaisen rasismin. Tästä julkilausumasta kuitenkin puuttui täysin toinen puoli eli hallitsemattoman maahanmuuton tuomitseminen, enkä sen johdosta sitä voinut allekirjoittaa, Koskinen perusteli asiaa Kuntalehdelle.

-Jos myös tämä hallitsematon maahanmuutto eli käytännössä lähes väkisin maahantunkeutuminen olisi tuomittu, niin totta kai olisin julkilausuman allekirjoittanut, Koskinen jatkaa.

 

Julkilausuma kokonaisuudessaan Lahden kaupungin sivuilla

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*