Markkinaoikeus on kumonnut Lahden kaupungin päätöksen koskien Rakokiven koulun uudisrakennuksen urakoitsijavalintaa. Tilakeskuksen toimitilajohtaja teki viime maaliskuussa hankintapäätöksen, jolla se valitsi voittajaksi SRV Rakennus Oy:n tarjouksen ja sulki YIT Rakennus Oy:n tarjouksen tarjouskilpailusta.

 

Kaupungin mielestä YIT:n tarjous ei vastannut tarjouspyyntöä. Hankintaa kaupungilla hoitaneiden mielestä YIT:n tarjouksen mukaisissa vesikattoa ja piharatkaisuja koskevissa suunnitelmissa on ollut merkittäviä poikkeamia tarjouspyyntöön verrattuna. Kilpailusta suljetun YIT Rakennus Oy:n taholta tarjouspyyntöä pidettiin epäselvänä.

Markkinaoikeus kääntyi asiassa valittajan kannalle ja kieltää Lahden kaupunkia tekemästä hankintasopimusta sanotun päätöksen perusteella tai panemasta sitä muutoin täytäntöön nyt asetetun 200.000 euron sakon uhalla. Markkinaoikeus velvoittaa Lahden kaupungin korvaamaan YIT Rakennus Oy:n oikeudenkäyntikulut 18.210 eurolla viivästyskorkoineen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on hankintailmoituksen mukaan ollut 15–20 miljoonaa euroa. Päätöksestä voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

 

Päätös kokonaisuudessaan markkina-oikeuden sivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*