Kuva: Ville Miettinen
Kestävien kulkutapojen kuten joukkoliikenteen, pyöräilyn ja kävelyn osuus on kuntien välisessä pendelöinnissä noussut 56 prosenttiin

Kuntarajat ylittävä työmatkaliikenne on yleistynyt Helsingin seudulla. Helsingin kaupunkitutkimuksen tuoreesta Helsingin Seudun Suunnat -tutkimuksesta selviää, että lähes kaksi viidestä työllisestä pendelöi Helsingin seudulla asuinkuntansa ulkopuolelle työn perässä. Tutkimustulokset perustuvat vuoden 2016 lukuihin.

Lähes puolet seudun työmatkaliikenteestä suuntautui odotetusti Helsinkiin. Yhä suurempi osuus seudun työllisistä kuitenkin matkusti johonkin muuhun kuntaan seudun alueella. Lähes kaikista seudun kunnista työmatkaliikenne suuntautui aiempaa useammin kokonaan seudun ulkopuolelle.

Kestävien kulkutapojen kuten joukkoliikenteen, pyöräilyn ja kävelyn osuus on kuntien välisessä pendelöinnissä noussut 56 prosenttiin. Kestävät valinnat ovat kymmenessä vuodessa eli vuodesta 2008 vuoteen 2018 kasvattaneet suosiotaan neljän prosenttiyksikön verran.

Kaikista Suomen työpaikoista ja työllisistä vajaa kolmannes sijoittui Helsingin seudulle vuonna 2016. Työpaikkoja oli kyseisenä vuonna alueella lähes 45 000 enemmän kuin vuonna 2004. Seudun sisällä työpaikat ja työlliset ovat keskittyneet alueen suurimpiin kuntiin eli Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle.

MainosTEKSTI: ANNI LINDGREN

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*