Sähköpostilla asiamiehelle välitetty tieto päätöksestä on yhtä pätevä, kuin tavallisella postilla välitetty tiedoksianto. Rovaniemen liikelaitosten johtokunta oli käsitellyt koulukiinteistön myynnistä tehtyä oikaisuvaatimusta ja lähettänyt asiasta tiedon edelleen yhtiön asiamiehen sähköpostiin.

Osoite oli ollut asiakirjoissa yhtenä prosessiosoitteena. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen asiasta valittanut yhtiö kiisti antaneensa suostumusta päätöksen sähköiseen tiedoksiantoon.

Hallinto-oikeus totesi, että yhtiön oikaisuvaatimuksessa oli ilmoitettu yhtiön prosessiosoitteeksi yhtiön asiamiehen postiosoite, puhelin- ja faksinumero sekä sähköpostiosoite. Prosessiosoitteen on katsottava tarkoittavan osoitetta, johon viranomaisessa vireillä olevaa asiaa koskevat kutsut, kehotukset, ilmoitukset ja päätökset voidaan toimittaa.

Näin ollen Rovaniemen kaupungilta tieto oli lähtenyt ajoissa ja oikeaan paikkaan. Sen sijaan yhtiön tekemä valitus hallinto-oikeuteen oli saapunut kaksi päivää myöhässä, eikä valitusta voitu ottaa tarkempaa syyniin.

MainosPohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*