Espoolaista kunnallispolitiikkaa hämmentänyt ja kuohuttanut Suomenojan venesatamaan liittyvä sotku johtaa ainakin erityistilintarkastukseen kaupungin merellinen ulkoilu -yksikössä.

Espoon sisäinen tarkastus Suomenojan venesataman toimista on jo tehty, ja siinä on Helsingin Sanomien tietojen mukaan todettu epäselvyyksiä yritysten kanssa tehdyissä sopimuksissa. Hankintavaltuuksia on ylitetty ja hyväksytty ylisuuria laskuja.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, kok., esittää kaupunginhallitukselle sekä ulkopuolista erityistilintarkastusta että hallinnon sisäisiä kurinpitotoimia, kertoo Helsingin sanomat.

Luottamushenkilöt ovat olleet tyytymättömiä tiedonkulkuun asiassa. Viranhaltijat ovat antaneet hyvin niukasti asiasta tietoa korkeimmillekin luottamushenkilöille. Menettelyä on perusteltu sillä, että materiaaliin sisältyy liikesalaisuuksia. Kaupunginhallituksen jäsenet ovat aiemmin voineet käydä tutustumassa osaan materiaalista erityisin, hankalalta vaikuttavin järjestelyin.

Nyt kaupunginhallituksen jäsenet ovat saaneet käyttöönsä yhteenvedon sisäisestä tarkastuksesta mutta eivät varsinaista raporttia.

Mäkelän ehdottamat hallinnon sisäiset kurinpitotoimet ilmeisesti liittyvät väitteisiin ja tuomioihin epäasiallisesta käyttäytymisestä työpaikalla, työpaikkakiusaamiseen sekä oikeudessa perusteettomaksi todettuun irtisanomiseen.

Lisäksi kokonaisuuteen liittyy epäselvyyksiä yhden yrittäjän kohtelussa ja kysymyksiä laupunginomaisuuden käytöstä.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä