Työtuomioistuin on tuominnut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ja Helsingin yhteisjärjestö JHL ry:n toistamiseen hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta.

Myös Kunta-alan unioni tuomittiin toistamiseen hyvityssakkoon valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomio annettiin torstaina 9. lokakuuta.

Työtuomioistuin tuomitsi JHL:n ja paikallisen ammattiyhdistyksen yhteensä 17 000 euron hyvityssakkoihin. Kunta-alan unioni tuomittiin 6 500 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Järjestöt määrättiin korvaamaan myös oikeudenkäyntikulut KT:lle.

Tuomio koskee JHL:n ja sen paikallisen yhdistyksen 23. syyskuuta järjestämää työnseisausta Helsingissä. Työtuomioistuin tuomitsi järjestöt toistamiseen, koska järjestöt jatkoivat 18. syyskuuta annetusta tuomiosta huolimatta työtaistelulla uhkaamista. Työtuomioistuimen tuomion mukaan laittomalla työtaistelutoimenpiteellä uhkaaminen on laiton työtaistelutoimenpide.

Työtuomioistuin toteaa, että järjestöt jatkoivat syyskuussa annetun tuomion jälkeen työnseisauksen valmistelua ja ylläpitivät lakon uhkaa. Järjestöjen toimenpiteet olivat painostamistarkoituksessa tehtyjä uhkauksia. Työtuomioistuin otti hyvityssakkojen määrässä huomioon sen, että järjestöt jatkoivat lainvastaista toimintaa.

Työnseisausuhan piirissä oli noin 9 000 Helsingin kaupungin palveluksessa olevaa työntekijää ja viranhaltijaa. Työnseisaus koski kaikkia Helsingin kaupungin toimintoja ja pysäytti esimerkiksi raitiotie- ja metroliikenteen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä