Työtuomioistuin on tuominnut JHL:n ja paikallisen ammattiyhdistyksen yhteensä 49 000 euron hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Kunta-alan unioni tuomittiin 18 500 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta.

JHL ja sen paikallinen ammattiyhdistys järjestivät Helsingissä työnseisauksen 23. syyskuuta 2014. Työtuomioistuimen mukaan työtaistelu oli laiton. Työtaistelun taustalla oli liikelaitos Palmian yhtiöittämiseen liittyvään päätöksentekoon vaikuttaminen.

Työtuomioistuin tuomitsi järjestöt jo aiemmin syksyllä 2014 kahteen kertaan samaan asiaan liittyvästä laittomasta työtaistelu-uhasta.

Vuorokauden kestäneeseen työnseisaukseen osallistui 5 241 työntekijää ja viranhaltijaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



KT Kuntatyönantajat tiedottaa pitävänsä hyvänä, että työtuomioistuin otti varsinaisesta työseisauksesta antamassaan tuomiossa hyvityssakkojen määrässä huomioon sen, että järjestöt toteuttivat laittomaksi tietämänsä työnseisauksen sekä työseisauksen laajuuden ja sen aiheuttamat haitat tuhansille ulkopuolisille.

– Työnseisauksesta aiheutui työnantajalle ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Lisäksi aiheutui huomattavaa haittaa Helsingin kaupungin palvelutuotannolle, KT toteaa tiedotteessaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*