Markkinaoikeus on hyväksynyt Juupajoen kunnan toimet sen hankkiessa tilapäisellä sopimuksella sote-palvelut Pihlajalinna Oy:ltä. Asiasta valittanut Attendo olisi halunnut markkinaoikeuden laittavan kunnalle aiemmin määrätyn 100.000 euron uhkasakon maksuun.

Juupajoki joutui välikäteen vuonna 2013, kun Kangasala irtaantui silloisesta yhteistoiminta-alueesta. Kuntalaisten palvelujen varmistamiseksi kunta päätti ostaa suorahankintapäätöksellä palvelut Pihlajalinnalta tammikuun alusta 2014. Kun samaan aikaan oli menossa kuntaliitosneuvottelut Oriveden kanssa, niin sopimus koski vain yhtä vuotta. Tämä sopimus kuitenkin kaatui markkinaoikeuden päätöksellä helmikuussa 2014. Päätöstä terävöittämään asetettiin 100.000 euron uhkasakon.

Koska palvelut oli jotenkin järjestettävä, niin kunta solmi tilapäisen sopimuksen Pihlajalinnan kanssa. Uhkasakkoa maksuun vaatineen Attendon mielestä kunta pelasi tässä vaiheessa aikaa, eikä aloittanut uutta hankintamenettelyä riittävän nopeasti.

Kilpailutus toimitettiin kevään aikana ja kesäkuussa Juupajoen valtuusto päätti hankkia palvelunsa Pihlajanlinnasta 1.9.–31.12.2014 väliselle ajalle. Myöhemmin syksyllä kunta päätti käyttää sopimukseen sisältyneen kahden vuoden option.

– Kun kilpailutimme palvelujen oston, niin asiasta valittanut Attendo ei jättänyt tarjousta lainkaan. Niinpä teimme sopimuksen ainoan tarjoajan kanssa. Nyt meillä on lainvoimainen sopimus palvelujen tuottamisesta vuoden 2016 loppuun ja kustannustaso on vuoden 2013 tilinpäätökseen verrattuna pudonnut kymmenen prosenttia. Ensi vuoden alusta liitymme samaan yhteistoiminta-alueeseen Mänttä-Vilppulan kanssa ja sopimuksemme siirtyy sinne, kunnanjohtaja Pirkko Lindström kertoo.

 

Markkinaoikeuden päätös kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä