kuva: PIXABAY
Kuntaraja ei muutu Espoon ja Kirkkonummen välillä.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt asukasyhdistyksen valituksen, joka koski valtionvarainministerön päätöstä olla muuttamatta kuntajakoa Kirkkonummen ja Espoon välillä.

Asukasyhdistys oli tehnyt maaliskuussa 2017 esityksen Kirkkonummen Siikajärven kylän läntisen osan siirtämisestä Espoon kaupunkiin. Kirkkonummen valtuusto vastusti esitystä. Sen mukaan osaliitos ei edistäisi alueen kehittymistä ja lisäksi se katsoi, että esitys ei edusta kattavasti Siikajärven alueen maanomistajia. Espoon valtuusto ei nähnyt estettä alueen siirtämiselle Espoon kaupunkiin.

Valtiovarainministeriö hylkäsi esityksen. Se katsoi, ettei esitettyä kuntajaon muutosta voitu pitää vähäisenä Kirkkonummen kunnalle. Kirkkonummen kunnan vuosittainen verotulomenetys olisi ollut yhteensä arviolta 253 000 euroa, kun lasketaan yhteen kiinteistö- ja kunnallisverot ja menetetyt valtionosuudet. Ministeriö arvioi esitystä Kirkkonummen kunnan kannalta, koska se oli esitystä vastustava kunta.

Siirrettäväksi esitetty alue oli kooltaan hieman yli 150 hehtaaria. Alueella on 13 ympärivuotisesti asuttua asuinrakennusta ja 29 vakinaista asukasta. Loma-asuntokiinteistöjä on alueella 86 ja loma-asukkaita Kirkkonummen kunnan arvion mukaan noin 200.

KHO:n päätös

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*