Anna Mäkelän ja Kittilän kunnan välinen sovintosopimus on saanut lainvoiman. (Kuva: Hannu Kataja)

Anna Mäkelä ei ole enää Kittilän kunnanjohtaja. Korkein hallinto-oikeus (KHO) on todennut tuoreessa päätöksessään, että Kittilän kunnanvaltuuston joulukuussa 2016 hyväksymä kunnan ja Mäkelän välinen sovintosopimus on lainmukainen. Samaan tulokseen tuli viime vuonna myös Pohjois-Suomen hallinto-oikeus.

Hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen valittivat Oikeudenmukainen Kittilä -ryhmän valtuutetut Inkeri Yritys ja Pentti Kangas. Hallinto-oikeus hylkäsi Yrityksen ja Kankaan valituksen viime toukokuussa.

Kittilässä otettiin KHO:n päätös tyytyväisenä vastaan. Anna Mäkelän kanssa vuonna 2016 tehty sovintosopimus sai lainvoiman ja kunnan hallintoa päästään järjestämään vakaammalta pohjalta.

-Se oli iloinen päätös. Todella kauanhan tässä meni aikaa, kun asiasta kahteen kertaan valitettiin, Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kunnanjohtajan virka auki alkusyksystä

Vireillä ollut valitus on aiheuttanut sen, ettei Kittilän kunnanjohtajan virkaa ole voitu täyttää pysyvästi. Tällä hetkellä Kittilän vs. kunnanjohtajana toimii Antti Jämsén.

-Nyt meillä on vs. kunnanjohtajan kanssa sopimus tämän vuoden loppuun. Hyvissä ajoin syksyllä laitamme viran auki ja lähdemme hakemaan kunnanjohtajaa vakituiseen virkaan ensi vuoden alusta, Rajala kaavailee.

Kittilässä ei pelätä sitä, että kunnan maine olisi kolhiintunut viime vuosien pyörityksessä niin, etteikö kunnanjohtajan paikka kiinnostaisi hakijoita.

-Kittilä on niin hyvä kunta, että tämä kiinnostaa varmasti hyviä hakijoita. Meillä on ollut jo näihin määräaikaisiinkin virkoihin hyviä hakijoita, arvioi kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala.

135 000 euron korvaus erosta

Osapuolten välisessä sovintosopimuksessa todetaan, että “kunnanvaltuuston enemmistön ja Mäkelän välit ovat tässä tilanteessa sellaiset, että virkaan palaaminen ja sen menestyksellinen hoitaminen yhdessä luottamushenkilöiden kanssa olisi haasteellista”.

Sovintosopimuksessa mainitusta noin 135 000 euron korvaussummasta noin 15 500 euroa on korvausta asiamiehen käyttämisestä. Virkasuhteen päättymisen johdosta maksettava korvaus on noin 119 500 euroa.

Edit 20.3. klo 12.10: Lisätty Pekka Rajalan kommentit ja tietoa sovintosopimuksen sisällöstä. 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*