Kittilän tapaus on ollut paljon julkisuudessa. Mäkelän potkuihin liittyvät virkarikosrikosepäilyt koskevat lähes kaikkia Kittilän valtuutettuja. Parhaillaan selvitetään, tarvitaanko tälläisiä tilanteita varten erillinen laki, jolla turvattaisiin päätöksenteko kunnassa.

Korkein hallinto-oikeus on hyväksynyt muutoksitta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen, jolla se kumosi menettelyvirheen perusteella Kittilän kunnanvaltuuston päätös kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisesta.

KHO antoi päätöksensä perjantaina. KHO myös velvoittaa Kittilän kunnan maksamaan kunnanjohtajan ja hallinto-oikeuteen valittaneen kunnanvaltuuston puheenjohtajan oikeudenkäyntikulut korkeimmassa hallinto-oikeudessa viivästyskorkoineen.

KHO totesi päätöksessään Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden tavoin, että Mäkelälle ei varattu ennen hänen irtisanomistaan tilaisuutta tulla kuulluksi kuntalain ja hallintolain edellyttämällä tavalla. Kittilän kunnanvaltuusto ei myöskään huolehtinut asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä.

Kittilän kunnanvaltuusto on irtisanoi kunnanjohtaja Anna Mäkelän marraskuussa 2014. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi päätöksen tämän vuoden helmikuussa.

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

 

 

 

 

 

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*