Kuntaliiton johtavan lakimiehen Heikki Harjulan mukaan kuntalain 40 pykälää on sovellettu kunnallisessa päätöksenteossa aiemminkin, mutta harvinaisia Kittilän kaltaiset tapaukset toki ovat. Kunnallispoliittista päätöksentekoa hiertänyt hissijupakka ja kunnanjohtajan luottamuspulan selvittäminen saivat jälleen uuden käänteen.

-Harvinainen toimenpide on kyseessä, mutta on pykälää sovellettu aiemminkin. Etenkin valtuustoissa on tehty päätöksiä pidättää luottamushenkilöitä päätöksenteosta tutkimuksen ajaksi, Harjula toteaa.

Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys ilmoitti tänään pidättävänsä kuntalain 40 §:n nojalla kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet toimestaan niissä edellä mainituissa asioissa, joita käynnissä oleva esitutkinta koskee. Kuntalain mukaan päätöksen voi tehdä kunnanvaltuusto tai tarvittaessa väliaikaisesti kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

– Seuraavaksi asia menee kunnanvaltuuston päätettäväksi. Väliaikainen pidättäminen päätöksenteosta on voimassa siihen saakka, kunnes valtuusto on asiaa käsitellyt, johtava lakimies Heikki Harjula kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä