Kuntaliiton lakiasiain johtajan Arto Sulosen mukaan perustuslakivaliokunnan sote-lausunnon linjaukset vastaavat pitkälle Kuntaliiton kantaa.

Kuntaliiton joulukuisessa kannanotossa ja perustuslakivaliokunnan lausunnossa ei ole mitään merkittäviä ristiriitaisuuksia, Sulonen toteaa.

Kuntaliitto yhtyy valiokunnan näkemykseen, että asian jatkovalmistelu on perustelluinta jättää valtioneuvoston ja mahdollisesti myös laajapohjaisen parlamentaarisen elimen tehtäväksi.

– Tällöin on myös kuntia kuultava uudelleen, kuten valiokunta toteaa.

Kuntaliiton mukaan hallintomalli ja rahoitus muodostavat kokonaisuuden, joita ei voi ratkaista erikseen, vaan kansalaisten perusoikeudet, kunnallinen itsehallinto ja palvelujen rahoituksen mahdollisuudet on turvattava yhtaikaa.

Kuntaliitto painottaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusten tarpeellisuutta.

– Tulevan lain pitää tyydyttävästi täyttää hankkeen alkuperäiset tavoitteet: peruspalvelujen vahvistaminen, sosiaali- ja terveyspalvelujen saumaton yhteistyö, perus- ja erityistason välinen toimivuus sekä palvelujen vaikuttavuus ja tehokas tuottaminen.

Katso:

Arto Sulosen haastattelu Kunta-tv:ssä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Herätys Sulonen! Sote-rahoitustyöryhmä julkaisee mietintönsä uudesta rahoitusmallista vasta maaliskuussa 2015. Tämä antaa keskustelulle kokonaan uuden sävyn, koska puolueiden kannat poikkeavat merkittävästi toisistaan. Sote-keskustelu konkretisoituu: Mitä eri rahoitusmallit tarkoittavat käytännössä? Kuinka nämä toteutuessaan vaikuttavat sinun organisaatiosi
    liiketoimintaan? Mitkä ovat eri puolueiden kannat rahoitusmalliin?
    Entä Suomen kuntaliiton?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä