Helmikuussa Oulun kaupunginjohtajana aloittanut Seppo Määttä valittiin tehtäväänsä yhden äänen enemmistöllä. Kuva: Kai Tirkkonen

Oulun poliisi on todennut perusteettomiksi kaupunginjohtaja Seppo Määtästä ja henkilöstöjohtaja Tuomas Halosesta tehdyt rikosilmoitukset eikä aloita asiassa esitutkintaa.

Oululainen sanomalehti Kaleva uutisoi heinäkuussa, että tutkintapyyntö koski kahteen kaupungin johtoryhmän jäseneen kohdistuvien valitusten hautaamista vähin äänin.

Kalevan haastattelema työoikeuden professori Seppo Koskinen oli arvioinut, että Määtän olisi pitänyt ilmoittaa kaupunginhallitukselle antaneensa kahdelle johtoryhmän jäsenelle suullisen huomautuksen. Koskinen perusteli näkemystään sillä, että kyse oli johtajatason henkilölle annetusta seuraamuksesta.

-Tiedon saamalla kaupunginhaliltus olisi voinut johtaa ja valvoa kaupunginjohtajaa yleiseltä kannalta merkittävän asian osalta, Koskinen sanoi Kalevalle heinäkuussa.

Ylen mukaan Oulun kaupungin palvelusuhdepäällikkö oli tehnyt asiasta tutkintapyynnön.

Perjantaina Oulun poliisi ilmoitti asianosaisille, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkuntaa toimiteta.

Oulun kaupungin tiedotteen mukaan Oulun kaupunki työnantajana on perehtynyt tapahtumiin ja käynyt asioita sisäisesti läpi. Lisäksi Oulun kaupunginhallitus on saanut asiasta selvityksen. Myös kaupunginhallituksen näkökulmasta Määttää ja Halosta koskevat selvitykset ovat loppuun käsitellyt, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä