Kuntaministeri Paula Risikko lupaa metropolihallintoa koskevan lakiluonnoksen lähtevän lausuntokierrokselle ensi viikolla.

Metropolihallintoa koskeva laki lähtee lausuntokierrokselle ensi viikolla. Kunnat joutuvat antamaan lausuntonsa ns. virkamiesversiosta, sillä lopulliseen muotoonsa lakia ei ole saatu hiottua.

– Lakiluonnos lähtee lausunnoille ensi viikolla virkamiesversiona. Lakiesityksessä on vielä useita avoinna olevia kohtia, jotka vaativat myöhemmin poliittista päätöksentekoa. Esimerkiksi metropolihallintoon liittyvä vaalijärjestelmä on ollut puoluesihteerien pohdittavana, ministeri Paula Risikko kertoo.

Metropolihallinto ratkoisi erityisesti maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmia. Hallituksen mukaan metropolihallinnolle turvataan kunnista riippumaton rahoituspaketti, joka nykyisten kuntayhtymien tuloista, valtionosuuksista ja muista rahoitusratkaisuista.

– Valmistelutyössä on päädytty siihen, että metropolihallinnolle siirtyisivät vain strategiset tehtävät. Ainoa poikkeus on liikenne, jossa HSL:n mukanaolo tietää myös operatiivista toimintaa, Risikko kertoo.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*