Sysmän suunnalla voi olla lakikirjoille käyttöä.

Poliisi on tutkinut ja seuraavaksi syyttäjä syynää. Kohteena on Sysmän kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden tammikuussa tekemä reissu Vierumäen urheiluopistolle ja Hartwall Areenalle. Ongelmalliseksi tilanteen reissussa olleiden kannalta tekee se, että reilun 5000 euron laskun reissusta maksoi yritys, joka on sopimussuhteessa kuntaan.

Yksityisen kansalaisen tekemästä rikosilmoituksesta käynnistynyt tutkinta koskee neljää viranhaltijaa ja kuutta luottamushenkilöä, joita epäillään lahjuksen ottamisesta. Lisäksi kaksi reissun isännistä on jutussa epäiltynä lahjuksen antamisesta.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet poliisin esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen. Syyteharkinnan suorittaa Salpausselän syyttäjävirasto.

Poliisin tiedote asiasta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Uutisesta ei selviä, onko tuo kunnan ja yrityksen yhteistyö sopimus syntynyt ennenkuin tuo matka Hartwal – areenalle tehtiin.
  Jos matkalla pohjustettiin tulevaa sopimussuhdetta, niin asia haisee!
  Toinen tärkeä asia on myös siinä, oliko tuo matka pelkkä viihdematka vai sisältyikö siihen jotain ammatillisen osaamisen kohentamista.
  Jos oli pelkkä viihdematka, niin juttu haisee!
  Olin 1990 – luvulla mukana Tallinnan matkalla, jonka kustannuksista maksoi osan Mikkelille Paloasemaa rakentava yritys. Matkassa oli mukana rakennuslautakunta ja meidän tutustumiskohteet olivat Tallinnassa puurakentaminen, käynti vedenpuhdistuslaitosessa ja tutustuminen Viron yritystoiminnan käynnistymiseen pitkän ” neukkuajan ” jälkeen.
  Nämä olivat ajankohtaisia asioita silloin Mikkelissä ja mukana oli myös osa kaupunginhallituksen jäseniä, kuten allekirjoittanut.
  Jos reissut tehtäisiin tällä konseptilla, niin ei pitäisi koiran perään haukkua!

  Jussi Oksman Mikkeli tarkastuslautakunnan puheenjohtaja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*