Kuva: Ville Miettinen

Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen ja Sari Anttonen Oulun syyttäjänvirastosta ovat jättäneet hovioikeuteen valituksen käräjäoikeuden päätöksestä, joka vapautti virkarikoksista epäillyt Kittilän kuntapäättäjät syytteistä.

Syyttäjät pitävät käräjäoikeuden tuomiota virheellisenä ja puutteellisena erityisesti näytön arvioinnin osalta.

– Olemme valittaneet koko tuomiosta kaikkien vastaajien osalta, Junnikkala-Heikkinen sanoo.

Valitus ei ole vielä julkinen.

Lapin käräjäoikeus antoi päätöksensä kesäkuussa. Virkarikoksista syytettyinä olleet 28 henkilöä, mukaan lukien 27 Kittilän luottamushenkilöä,  vapautettiin syytteistä. Tuolloin syyttäjät kertoivat olevansa pettyneitä tuomioon.

– Tämä herättää ajatuksen, koskeeko kuntapäättäjiä ollenkaan rikoslain virkarikossäännökset, toteutuuko kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa virkavastuu, jonka lainsäätäjä on kuitenkin rikoslakiin kirjannut, Junnikkala-Heikkinen kommentoi tuolloin.

Ylen mukaan myös Kittilän entinen kunnanjohtaja Anna Mäkelä, joka on asianomistaja, on valittanut hovioikeuteen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Asiassa haetaan ilmeisesti rajanvetoa siihen, milloin hallinnollinen virhe on myös rikoslain puolelle menevä virkavirhe. Olisi kai ollut helpompiakin asioita rajanvedon määrittämiseen kuin panna käytännössä koko valtuusto syytettyjen penkille. Eikö syyttäjillä ole mitään vastuuta taloudellisten resurssien käytöstä? Asian puimiseenhan on käytetty yhteiskunnan varoja jo monta miljoonaa

 2. Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen ja Sari Anttonen Oulun syyttäjänvirastosta ovat jättäneet hovioikeuteen valituksen käräjäoikeuden päätöksestä, joka vapautti virkarikoksista epäillyt Kittilän kunta-päättäjät syytteistä.

  Syyttäjät pitävät käräjäoikeuden tuomiota virheellisenä ja puutteellisena erityisesti näytön arvioinnin osalta.
  – Olemme valittaneet koko tuomiosta kaikkien vastaajien osalta, Junnikkala-Heikkinen sanoo.Valitus ei ole vielä julkinen.

  Lapin käräjäoikeus antoi päätöksensä kesäkuussa. Virkarikoksista syytettyinä olleet 28 henkilöä, mukaan lukien 27 Kittilän luottamushenkilöä, vapautettiin syytteistä. Tuolloin syyttäjät kertoivat olevansa pettyneitä tuomioon.

  – Tämä herättää ajatuksen, koskeeko kuntapäättäjiä ollenkaan rikoslain virkarikossäännökset, toteutuuko kunnanvaltuustossa ja kunnanhalli-tuksessa virkavastuu, jonka lainsäätäjä on kuitenkin rikoslakiin kirjannut, Junnikkala-Heikkinen kommentoi tuolloin.

 3. Kittilän kuntapäättäjien toiminta on syytä tutkia loppuun saakka. Monissa muissakin kunnissa voi olla tilanne, että kunnanvaltuustoon ja – hallitukseen valitut ovat henkilöitä, jotka ovat saaneet vaaleissa pienen äänimäärän sukulaisiltaan ja tutuiltaan sekä tulleet valituiksi. Valitut kuuluvat johonkin puolueryhmään, jossa he toimivat niin kuin ryhmä päättää. Luulisi , että kunnallisvaaleissa ehdokkaana olleet ovat perehtyneet lakiin ja tietävät mikä vastuu valituilla valtuustossa ja hallituksessa on. Toivottavasti Kittilässä on näin.

 4. Sakot 28 päättäjälle 1000-3000 euroon ja asia sillä selvä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*