Kittilän kunnan asioita puidaan jatkossakin Lapin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuteen on tullut vireille uusi Kittilän kunnan päätöksentekoa koskeva rikosasia. Kun aiemmassa Kittilä-oikeudenkäynnissä oli 27 vastaajaa, niin nyt oikeussaliin pitää saada kymmenkunta paikkaa enemmän. Asiasta kertoneen Ylen mukaan vastaajia on peräti 38!

Syyttäjä Sari Anttosen nostamissa syytteissä rikosnimikkeinä on ainakin virka-aseman väärinkäyttö, virkavelvollisuuden rikkominen ja tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkominen. Juttuvyyhdessä on kyse kunnan entisen hallintojohtaja Esa Mäkisen kohtelu vuosina 2015-2017.

Syytettyjen joukossa on kunnanhallituksen nykyinen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) ja kunnanvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Aki Nevalainen (vas.). Myös kunnan entinen vs. kunnanjohtaja Kyösti Tornberg on Ylen mukaan rikoksesta epäiltynä.

Kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen liittyvässä Kittilä-paketissa Lapin käräjäoikeus hylkäsi kaikki virkarikos-syytteet viime kesäkuussa. Rovaniemen hovioikeus aloittanee jutun käsittelyn syksyllä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tulevissa kuntavaaleissa voi olla vaikea saada ehdokkaita, kun kunnanhallituksen esityksen hyväksyminen valtuustossa aiheuttaa valtuutetulle rikossyytteen. Minkälaiseksi syyttäjä kuvittelee päätöksenteon kunnallispolitiikassa? Rivivaltuutetulla ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia tarkistaa, onko kaikkia hallintokiemuroita nodatettu, varsinkin jos johtavat virkamiehet kertovat kaikkien kuvioiden olevan kunnossa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*