Kuva: Ville Miettinen

Vuonna 2020 toimintansa aloittava tuomioistuinvirasto sijoitetaan Vantaalle, oikeusministeriö tiedottaa. Päätöksen asiasta teki oikeusministeri Antti Häkkänen, kok, asiantuntijatoimikunnan selvityksen pohjalta. Toimikunta piti pääkaupunkiseutua selvästi parhaana vaihtoehtona viraston sijoituspaikaksi.

Tuomioistuinviraston on tarkoitus huolehtia tuomioistuinten toimintaedellytyksistä sekä niiden toiminnan kehittämisestä, suunnittelusta ja tukemisesta. Ministeriön mukaan virasto työllistää noin 45 henkilöä. Viraston on määrä palvella kaikkia Suomen tuomioistuimia.  Tällä hetkellä tuomioistuimissa työskentelee noin 3 200 henkilöä.

Tuomistuinvirastoa havittelivat myös Espoo, Helsinki, Joensuu, Kouvola, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa.

Vantaalla sijoituspäätös otettiin ilolla vastaan.

– Päätös on Vantaalle merkittävä. Uskon, että erinomainen sijaintimme kansallisesti ja kansainvälisesti vaikutti päätökseen, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Muualla Suomessa taas päätöstä on pidetty merkkinä epäonnistuneesta aluepolitiikasta ja muun Suomen hyljeksimisestä. Häkkäsen päätöstä ovat kritisoineet niin opposition kuin hallituspuolueiden edustajat.

– Tämä #hallitus ei #maakunta Suomea muista kuin #sote n rakennuspuina, twiittasi kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah.

Keskustan Antti Kurvinen ilmoitti olevansa “erittäin pettynyt” ja Hannakaisa Heikkinen kuvaili päätöstä “surkeaksi”.

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen piti päätöstä asenteellisena.
Myös Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ja Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä ilmaisivat ihmettelynsä sijoituspäätöksestä.

 

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*