Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut huomautukset Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja kaupungin kasvatus- ja opetusvirastolle. Huomautukset tulivat lainvastaisesta menettelystä kehitysvammaisen lapsen erityishuolto-ohjelman laatimisessa ja päätöksentekomenettelyistä asian tiimoilta.

Huomautuksiin johtanut kantelu koskee tapausta, jossa kantelijan lapselle oli tehty kehitysvammadiagnoosi Vaasan keskussairaalassa syyskuussa 2013. Huhtikuussa 2014 kantelija oli vaatinut Vaasan sosiaali- ja terveyslautakuntaa tekemään lapselle erityishuolto-ohjelman ja palauttamaan takautuvasti päivähoitomaksut syyskuun alusta 2012 alkaen. Asiasta ei kuitenkaan tullut kaupungin organisaatiossa valmista, joten kantelija valitti asiasta oikeusasiamiehelle.

– Saamani selvityksen valossa katson, että Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta ja sosiaali- ja terveysvirasto on laiminlyönyt vakavasti velvollisuutensa, koska kehitysvammaiselle lapselle ei ollut laadittu erityishuolto-ohjelmaa hänen huoltonsa yksilölliseksi toteuttamiseksi kehitysvammalain 34 §:n mukaisella tavalla, todetaan päätöksessä.

Kuntouttavan päivähoidon maksujen palauttamisten osalta huomautus suunnattiin kasvatus- ja opetusvirastolle. Virasto ei tehnyt kantelijalle valituskelpoista päätöstä, vaan maksupalautuksista päättäminen jäi roikkumaan, kun virasto odotti sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä.

 

Eduskunnan oikeusasiamiehen päätös kokonaisuudessaan

 

 

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*