Kuva: Ville Miettinen

Vanhempainliiton mukaan eduskuntaan tällä viikolla vietävä varhaiskasvatuslaki on keskeneräinen ja kiireellä valmisteltu. Liiton mukaan kyse on käytännössä paikkaillusta versiosta vanhasta päivähoitolaista.

– Varhaiskasvatuslakiehdotuksessa katsotaan taaksepäin, kun samaan aikaan valmisteltava perusopetuksen uudistuksessa katse on tulevaisuuteen, liitto kritisoi.

Vanhempainliitto muistuttaa, että perheiden tarve päivähoitoon vaihtelee suuresti. Liiton mielestä 2010-luvulla ei pitäisi enää kinastella siitä, kuka tarvitsee varhaiskasvatusta tai on oikeutettu siihen.

Liiton mukaan lain painotuksissa tulisi näkyvä voimakkaammin, että varhaiskasvatus on nyt opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa.

Mainos– Varhaiskasvatuslaissa on irtauduttava sosiaalihuollollisesta näkökulmasta ja päivähoitopainotteisuudesta. Keskiöön tulee nostaa monipuolinen ja laadukas varhaiskasvatus, huomauttaa varhaiskasvatuksen asiantuntija Merja Korhonen Vanhempainliitosta.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Vähän epäselväksi jää mitä Merja Korhonen tarkoittaa ”luopumalla päivähoitopainotteisuudesta” ja ” laadukkaalla monipuolisella varhaiskasvatuksella”. Hyvä on että vanhempain liitto ottaa kielteisen kannan lakiesitykseen ja tekee siitä aivan oikean analyysin. Vanhempiem aktiivisuutta asiassa juuri tarvitaan!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*