Tamperelainen kuntapoliitikko, perussuomalaisten Terhi Kiemunki on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo Yleisradio

Kiemunki on varavaltuutettu ja Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, sekä kansanedustaja Lea Mäkipään, ps., avustaja Hän pyysi itse poliisia tutkimaan, syyllistyikö hän rikokseen kirjoituksellaan.

 

Kiemunki tuomittiin 450 euron sakkoihin blogistaan, jossa hän sanoi kaikkien Euroopan terroristien olevan muslimeja.

Käräjäoikeuden mielestä Kiemungin kirjoitus ja hänen kertomuksensa oikeudessa ovat keskenään samansuuntaisia sen suhteen, että ”alistavan, suvaitsemattoman ja väkivaltaisen uskonnon kulttuurilla” Kiemunki tarkoitti islamin uskontoa. Tämän vuoksi käräjäoikeuden johtopäätös on, että Kiemungin kirjoitus on luonteeltaan yleistävä tarkoittaen kaikkia muslimeja.

Käräjäoikeus pitää kirjoituksen sisältöä islamin uskontoa tunnustavaa ihmisryhmää panettelevana ja solvaavana. Tuomiolauselman mukaan kirjoituksen voidaan näin katsoa olevan omiaan aiheuttamaan halveksuntaa ja vihaa muslimeita kohtaan, kertoo Yle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Aika erikoista. Kun sanoo alistamista väkivaltaisuutta ja suvaitsemattomuutta alistamiseksi, väkivallaksi ja suvaitsemattomuudeksi, siitä saa tuomion.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä