Joensuun perussuomalaisten edustaja Timo Vornanen ei saapunut maanantaina pidettyyn valtuuston kokoukseen. Kuva: Soila Puurtinen

Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen (kesk.) vahvistaa, että perussuomalaisten kaupunginvaltuuston jäseneen Timo Vornaseen liitettyjä epäilyjä käsiteltiin tänään maanantaina ennen hallituksen kokousta.

Nuutinen korostaa, että ennen kello 14 alkanutta kokousta poliisi ei ollut vielä vahvistanut Vornasen olevan juuri se henkilö, jota epäillään ampumavälikohtauksen aiheuttajaksi Helsingissä.

Ainakin Vornanen voisi iän puolesta olla tapauksesta epäilty henkilö, koska poliisi tiedotti maanantaina iltapäivällä, että 54-vuotias mies osoitti aseella kahta henkilöä päin ja ampui laukauksen maahan ravintola Ihkun edessä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Poliisi jatkaa ampumistapauksen esitutkintaa. Rikosnimikkeitä on kolme. Poliisi ei voi vahvistaa epäillyn henkilöllisyyttä esitutkintalain perusteella, tiedotteessa sanotaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)”Esitutkinta on kesken”

Jere Nuutinen kertoo, että ennen kaupunginhallituksen kokousta paikalle oli saapunut kaupungin lakimies.

– Käsittelimme asiaan liittyvää kuntalain pykälää, jos esitutkinnasta ilmenisi, että kyseessä on meidän valtuutettu ja mikäli tutkinnasta edettäisiin syytteeseen.

– Käytiin tätä prosessia läpi. Kun esitutkinta on kesken, niin enempää ei voida tilannetta kommentoida tällä hetkellä, Nuutinen painotti.

Laiton uhkaus

Poliisi tiedotti tapauksesta edellä mainitun Joensuun kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen. Poliisin tiedotteen mukaan ampumavälikohtausta koskevat rikosnimikkeet täsmentyivät viikonlopun aikana.

Miestä epäillään tällä hetkellä vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta. Heti tapahtumien jälkeen rikosnimikkeinä olivat törkeän pahoinpitelyn yritys, laiton uhkaus ja ampuma-aserikos.

– Poliisi pääsi kuulemaan epäiltyä myöhään perjantaina iltapäivällä. Viikonloppuna poliisi teki kuulusteluita ja kävi läpi valvontakameratallenteita, mikä toi omalta osaltaan selvyyttä tapahtumiin ravintolassa ja sen edustalla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio poliisin tiedotteen mukaan.

Epäilty otettiin kiinni perjantaina aamuyöstä, ja hänet pidätettiin saman päivän aikana. Epäilty vapautettiin lauantaina.

Poliisin tämänhetkisen arvion mukaan tapauksen esitutkinta valmistuu touko- ja kesäkuussa.

Tapauksen syyttäjä on erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen.

Juttua muokattu 29.4. kello 17.34: Poistettu kuvituskuva poliisiautosta ja korvattu se ajankohtaisella kuvalla Joensuusta, jossa valmistauduttiin kello 17 alkaneeseen valtuuston kokoukseen.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*