Päättymäisillään oleva talvisesonki on ollut hyvä Lapin matkailukohteissa. Finavian tuoreiden matkustajatilastojen mukaan Kittilään lensi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yli 133 000 matkustajaa, jossa kasvua viime vuoteen verrattuna oli 14,4 prosenttia.

Ivalon kentällä alkuvuoden kasvuksi kirjattiin peräti 25,5 prosenttia, mutta siellä matkustajia oli Kittilää vähemmän eli kaikkiaan 72 000. Maakunnan pääkaupunki Rovaniemi kirjasi matkustajia kentistä eniten eli 154 000. Rovaniemen kasvu oli 10,5 prosenttia. Vain 12 500 matkustajaa kerännyt Kemi-Tornio osoitti Lapin kentistä hienoisia hiipumisen merkkejä.

Kolmella vilkkaimmalla Lapin kentällä on kasvanut erityisesti kansainvälisten lentomatkustajien määrä. Kasvuluvut vaihtelevat Rovaniemen 25 prosentista Ivalon 32 prosenttiin. Saariselälle saapuvat aasialaiset hyödyntävät Finnairin reittilentoja Ivaloon, Kittilään on ollut suora Lufthansan lentoyhteys Münchenistä. Ensi talvena Lufthansa ottaa ohjelman myös toisen viikoittaisen lennon Kittilän ja Münchenin väliselle reitille.

-Tilastoissa on hyviä kasvulukuja ja se on näkynyt matkailukohteissa. Kansainväliset lennot ovat meille tärkeitä. Reittiliikenteessä neuvottelemme Finnairin kanssa lisäkapasiteeteista reiteille, Lapin Liiton matkailuasiantuntija Satu Luiro kertoo.

Ja lisää kansainvälisiä lentoyhteyksiä tulee peliin mukaan ensi talvena, jolloin lennetään reittilentoja kerran viikossa Germanian toimesta Berliinistä ja Düsseldorfista. Brittiläinen lentoyhtiö Monarch puolestaan lentää ensi talvena Manchesterista ja Lontoosta Kittilään. Lontoo–Kittilä-lentoja lennetään joulukuusta helmikuuhun ja Manchesterista Kittilään puolestaan joulukuun ajan. Molempia reittejä lennetään kaksi kertaa viikossa.

 

Finavian matkustajatilastoja

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*