Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantaina äänin 65 – 10. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Valtuuston tekemä investointipäätös on ehdollinen siihen asti, kunnes valtionapu varmistuu. Hankkeelle haetaan valtionapua, joka on 20 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Kokonaisnettokustannuksiltaan uuden teatterin toteuttaminen kauppakeskuksen yhteyteen maksaa noin 20 miljoonaa euroa.
 
Sen lisäksi erillisen lavastamon rakentamiseen kaupungin varikkotilojen yhteyteen varataan 800 000 euroa, ja IsoKristiinassa sijaitsevien kaupungin omistamien toimistotilojen kunnostukseen 50 000 euroa. Yhteenlaskettuna kustannukset ovat noin 21 miljoonaa euroa.

Hankkeen valtionavuksi haetaan noin neljää miljoonaa euroa. Lisäksi nykyisen teatterin ja sen tontin myyntiarvoksi on laskettu noin 1,75 miljoonaa euroa. Kaupunki ostaa teatterin rakentamiseen kauppakeskuksen omistavalta Citycon Oyj:ltä rakennusoikeutta laajennusosan tontilta 390 000 eurolla.

Kun valtionapu, nykyisen teatterin myyntitulot ja rakennusoikeuden osto otetaan huomioon, teatterihankkeen nettokustannuksiksi muodostuu noin 15,6 miljoonaa euroa.

Citycon aloittaa IsoKristiinan laajennusosan rakentamisen huhtikuussa 2012 sen jälkeen, kun päätös teatterin valtionavusta saadaan ja investointipäätös tulee voimaan. Uusi teatteri avautuu syyskaudella 2014.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettisen mukaan teatterin sijoittamisella keskustaan muiden palveluiden keskelle vahvistetaan Lappeenrannan ydinkeskustan palvelukokonaisuutta. Hän pitää teatterin sijoittamista kauppakeskuksen asiakasvirtojen keskelle uraauurtavana ratkaisuna Suomessa.

Myös Lappeenrannan kaupunginteatteri johtaja Jari Juutinen pitää teatterin sijoittamista kauppakeskukseen loistavana.
 
(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä