Lappeenrannan Myllymäen koulun pikkuyrittäjien myyjäisiä vietettiin huhtikuussa. (kuva: Heidi Söderlund/Lappeenrannan kaupunki)

Lappeenrannan kaupunki on valittu Vuoden Pikkuyrittäjät -kunnaksi. Nimitys liittyy Pikkuyrittäjät-ohjelmaan, jossa alakoululaiset tutustuvat työelämätaitoihin, taloudenhallintaan ja yrittäjämäiseen asenteeseen.

Lappeenranta palkittiin poikkeuksellisen laajan ja aktiivisen osallistumisensa ansiosta. Mukana ohjelmassa oli 12 alakoulua kaupungista.

– Laajamittainen osallistuminen kertoo rehtoreiden, opettajien ja koulunkäynninohjaajien yrittäjämäisestä toimintakulttuurista peruskouluissa. Pikkuyrittäjät on yksi tapa toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa, jonka tavoitteisiin työelämätaidot ja yrittäjyys kuuluvat, kertoo perusopetusjohtaja Mari Routti.

Ohjelmaan osallistuneet alakoululaiset perustivat lukuvuoden aikana omia pikkuyrityksiä. He ideoivat ja pohtivat muun muassa oman yrityksensä visiota, liikeideaa, slogania, visuaalista ilmettä, toimintasuunnitelmaa ja mainontaa. Pikkuyrittäjät-kokonaisuuteen kuuluu myös loppuhuipennus, kuten myyjäiset, jossa pikkuyritykset esittelevät toimintaansa ja tekevät kauppaa.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Ohjelman vetämisestä vastaavat alakoulujen opettajat, jotka on koulutettu vetovastuuta varten.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*