Tampereella on suurista kaupungeista tyytyväisimmät asukkaat. (Kuva: Tampereen kaupunki / Susanna Lyly)

Lempääläläiset, siilinjärveläiset ja kaarinalaiset ovat tyytyväisimpiä kotikuntaansa. Tyytymättömiä löytyi eniten Kouvolasta ja Raaseporista.

Tiedot ovat peräisin EPSI Ratingin vuosittain tekemään tutkimuksesta, jossa mitataan suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntiinsa. Kaikista kunnista ei tullut vastaajia niin paljon, että ne olisivat päätyneet mukaan listauksiin. Esimerkiksi viime vuotinen ykkönen Pirkkala puuttuu sen takia tämän vuoden arvioista.

Tutkimukseen haastateltiin 6 500 suomalaista, joilta kysyttiin palveluihin kohdistuvia odotuksia ja niiden täyttymistä, kunnan suositteluhalukkuutta sekä vastaajan mielipidettä siitä, miten lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa nykyinen asuinkunta on. Asteikko oli 0−100. Lempääläisten luku oli 80,6 ja Kouvolan 59,3.

Keskimäärin vastaajat antoivat kunnalleen poisteluvun 68. Siinä onnousua yksi piste viime vuodesta.

Epsi Ratingin Suomen toimitusjohtaja Tarja Ilvonen kertoo, että tyytyväisimpiä asukkaat ovat kunnissa, jotka sijaitsevat kehittyvien kaupunkien ja hyvin palvelujen läheisyydessä. Hyviä arvosana saivat Tampereen, Turun, Kuopion ja Lahden lähikunnat.

Suurista kaupungeista tyytyväisimpiä asukkaita oli Tampereella. Seuraavina olivat Helsinki ja Espoo.

Tyytyväisyydessä on havaittu merkittäviäkin muutoksia. Eniten tyytyväisyys on noussut Nastolasssa, 11,7 pistettä asteikolla 1−100. Lempääläisten tyytyväisyys on lisääntynyt vuodessa 9,1 pistettä, Iisalmessa 6,1 pistettä.

Myös Kouvolassa ja Raaseporissa tyytyväisyys on noussut.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*