Sivistyksen suunta –palkinnolla tänään palkittu Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä pelkää kuntien säästöjen vaarantavan tulevaisuuden oppimistulokset. Pitkälän arvion mukaan tänään tehtävistä päätöksistä korjataan kitkerä sato tulevaisuudessa.

– On olemassa vaara, että leikkaukset ovat niin suuria, että niillä on vaikutuksia oppimistuloksiin ja kestävään hyvinvointiin. Hyvin tarkkaan pitäisi kunnissa miettiä sitä, mitä palveluja järjestetään, mitä niiltä halutaan ja mitä vaikutuksia joiden palveluja karsimisella on, arvioi pääjohtaja Aulis Pitkälä.

– Jos palveluja karsitaan liikaa, niin on olemassa vaara oppimistulosten laskusta ja suomalaisen koulutustason laskusta. Suomi sahaa itseään jalkaan, jos näin tehdään, Pitkälä varoittelee.

Parin vuoden kuluttua sote siirtyy pois kuntien vastuulta maakuntien järjestettäväksi. Pääjohtaja Aulis Pitkälä pitää uutta tilannetta suurena mahdollisuutena kuntien sivistystoimen kehittämiselle.

Mainos– Se on minusta mahdollisuus. Nyt voidaan miettiä uudelleen kunnan tehtäviä ja miten uudessa tilanteessa järjestetään sivistyspalvelut uudella tavalla, Pitkälä arvioi.

Katso Kunta.tv:n haastattelu

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*