Tänä kesänä suosittuja kaupunkifillereita löytyy myös Espoosta Ison Omenan tienoilta Olarista ja Matinkylästä. (Kuva: Espoon kaupunki)

Viime kesänä Helsingissä supersuosituksi osoittautunut kaupunkipyöräpalvelu laajenee tänä kesänä paitsi ympäri Helsinkiä, myös Espooseen, jossa fillareita on Matinkylässä ja Olarissa.

Rekisteröityminen kaupunkipyöräpalvelun koko kauden käyttäjäksi on jo alkanut osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Itse pyöräilykausi käynnistyy heti vapun jälkeen 2.5.

Helsingissä uusia pyöräilyalueita ovat mm. Lauttasaari, Munkkiniemi, Pasila, Käpylä ja Kalasatama. Kaikki kaupunkipyöräkauden lunastaneet voivat käyttää pyöriä sekä Helsingissä että Espoossa, ja halutessaan voi polkea vaikka työmatkansa Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin.

Rekisteröityminen koko kaudeksi maksaa 25 euroa. Päiväksi ja viikoksi rekisteröityminen alkaa palvelun käynnistyttyä 2.5. Päivästä veloitetaan viisi ja viikosta kymmenen euroa.

Kaikkiin kausiin sisältyy puoli tuntia maksutonta pyöräilyaikaa käyttökerralla. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti pidempään, käyttäjän rekisteröimältä maksukortilta veloitetaan euron lisämaksu kultakin seuraavalta puolelta tunnilta. Tämä koskee myös päiväksi rekisteröityneitä. Enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia kerrallaan.

Kaupunkipyöräkausi päättyy 31.10.

-Kaupunkipyöräpalvelu on helppo ja edullinen tapa pyöräillä. Koko kauden maksulla eli 25 eurolla saa pyörien käyttöoikeuden puoleksi vuodeksi. Lisämaksuja ei tule, jos pyörän palauttaa telineeseen ennen kuin puoli tuntia on kulunut, opastaa HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

-Kaupunkipyörä on kätevä pari julkisille kulkuvälineille. Viime vuonna yli puolet polkijoista kertoi käyttävänsä pyöriä osana joukkoliikenteen matkaketjua, kertoo HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen.

Kaupunkipyörillä on nyt entistä helpompaa hurauttaa joukkoliikennereitin varteen: kiireessä ei tarvitse lähteä etsimään toista pyöräasemaa, koska pyörän palautus onnistuu myös täydelle asemalle. Käyttäjän tulee tällöin kuitenkin varmistua, että pyörän näyttö tarjoaa palautusmahdollisuuden, ettei pyörä jää vain taukolukitukseen.

Espoon kaupungin liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg kertoo: -Olemme Espoossa innostuneita tästä uudesta avauksesta pyöräilyn puolesta ja haluamme, että kaupunkifillarit löytävät käyttäjänsä ja paikkansa Espoossa jatkossakin. Kaupunkipyörällä voi asioida helposti ilman omaa pyörää Matinkylässä ja Olarissa tai vaikka fillaroida Nokkalan satamaan ja jatkaa sieltä reittiveneellä merelle.

Kaupunkipyörien keltaista ilosanomaa levitetään jo vappupäivänä 1.5. klo 10–14 Kaivopuistossa. Jaossa on ilmapalloja ja Alepan eväskasseja. Lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta ja katuliitutaiteilua. Kaupunkipyörien päämainoskumppani HOK-Elanto järjestää puolestaan Narinkkatorilla 5.5. klo 14-16 Alepa-fillari -tapahtuman, jossa myös HKL ja HSL ovat mukana opastamassa kaupunkipyörien käyttöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*