HSL on Helsingin seudun joukkoliikennejärjestelmästä vastaava kuntayhtymä, jonka jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio ja Tuusula. Kuva: HSL

Helsingin seudun liikenne HSL päätti maanantaina poistaa Ihan lipun laitonta -mainoskampanjavideon liikennevälineidensä näytöiltä.

– Koska kampanjan viesti ei palautteen mukaan välittynyt oikein yksittäisenä kuvankaappauksena, joka somessa levisi, HSL:n viestintäpäällikkö Jenni Vuorio kertoo.

Jopa rasistisia mielleyhtymiä herättänyt yksittäinen kuvankaappaus osoitti, että videoiden toimivuutta on arvioitava kuva kerrallaan.

Materiaalista on voinut syntyä mielikuva, että kampanjakasvot edustaisivat väärennettyjen lippujen käyttäjiä. Kuntayhtymän mukaan kampanjassa ei ole kyse ulkonäöstä tai ihonväristä. HSL korostaa, että tarkoituksena ei ollut loukkaavan mielikuvan syntyminen.

Vuorion mukaan tapauksesta otetaan opiksi.

– Kirkastetaan viestiä.

Kampanja jatkuu

Ihan lipun laitonta -kampanjalla halutaan kannustaa ihmisiä hankkimaan matkustamiseen oikeuttava lippu.

Mainoskampanja on kohdennettu nuorille, Jenni Vuorio sanoo.

– Väärennetyt liput ovat lisääntyneet nuorten keskuudessa.

Nuoret eivät välttämättä ymmärrä väärennetyllä lipulla matkustamisen olevan poliisiasia, rikos, Vuorio arvioi.

Ihan lipun laitonta -kampanjaa kehitetään saadun palautteen pohjalta.

– Pohdimme parhaillaan, miten muokkaamme kampanjan materiaaleja niin, että asiayhteys ja kampanjan pääviesti tulisivat selkeämmin ilmi myös diginäytöillä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*