Kuva: Sonja Eloranta

Pääkaupunkiseutu on ottanut käyttöön uudet nopeusrajoitukset sähköpotkulaudoille. Päivisin uusi nopeusrajoitus on 20 kilometriä tunnissa ja öisin 15 kilometriä tunnissa. Yörajoitus alkaa keskiyöllä ja jatkuu aamuviiteen. 

Viikonloppuöisin sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytössä. Kielto on voimassa vuoden loppuun.

Uusilla nopeus- ja aikarajoituksilla pyritään vähentämään sähköpotkulaudoilla tapahtuneita tapaturmia. Yölliset rajoitukset ovat olleet jo aiemmin voimassa Helsingin keskustassa.

Sähköpotkulautailijoiden tapaturmia on sattunut Helsingissä erityisesti viikonloppuöisin. Esimerkiksi Espoossa sähköpotkulautailu on vielä pienimuotoisempaa, mutta kaupunki seuraa kehitystä Helsingin lukuihin peilaten. 

– Vaikka sähköpotkulautailuun liitetyt lieveilmiöt ovat tähän mennessä olleet erityisesti Helsingin keskustan ilmiö, on järkevää luoda yhdenmukaiset pelisäännöt koko pääkaupunkiseudulle. Uskomme, että tämä kaupunkien ja operaattoreiden yhteinen viesti nopeus- ja aikarajoitusten muodossa on selkeä ja riittävän helppo ymmärtää, sanoo Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta kaupungin tiedotteessa. 

– Nyt on sähköpotkulautoja käyttävien henkilöiden vuoro osoittaa vastuullisuutta sekä tilannetajua. 

Sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset TIER, Voi ja Lime ovat suostuneet rajoituksiin vapaaehtoisesti ja laskeneet lautojen enimmäisnopeutta 25 kilometristä tunnissa 20 kilometriin tunnissa.

Yritykset ovat myös sitoutuneet alentamaan lautojen maksiminopeutta 25:stä 20:een kilometriin tunnissa.

Espoon kaupunki kertoo tiedotteessaan tekevänsä tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Vielä tämän syksyn aikana testataan esimerkiksi erilaisia pysäköinnin ohjaamiseen liittyviä keinoja Otaniemen suunnalla.

Lue lisää: Tutkimus: Yhteiset pelisäännöt puuttuvat sähköpotkulautojen käytöstä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*