Suviseurat on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen vuotuinen seuratapahtuma. Vanhoillislestadiolaisuus on Suomen evankelisluterilaisen kirkon herätysliike. Kuva: Kuvapalvelu/Suviseurat

Vuosittain järjestettävät Suviseurat tuovat viikonloppuna Pudasjärvelle noin 75 000 vierasta.

Suurtapahtuma tuo tieliikenteeseen mukanaan myös autojonoja, joihin kannattaa varautua erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:llä, Fintraffic tiedottaa.

Jo torstai-iltana menoliikenne on vilkasta, vaikka tapahtuman varsinainen aloituspäivä onkin perjantai.

Pudasjärvellä 28.6.–1.7. järjestettävien Suviseurojen odotetaan aiheuttavan useana päivänä liikenteeseen pitkiä autojonoja.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Ruuhkan välttämiseksi oma liikkuminen kannattaakin ajoittaa mahdollisuuksien mukaan aamupäivään ja alkuiltapäivään, Fintraffic neuvoo.

Ruuhkaisimmat paikat ovat valtatie 20 ja kantatien 78 risteyksessä sekä kantatiellä 78 Pudasjärven lentokentän kohdalla.

Ruuhkahuiput paluuliikenteessä ovat sunnuntaina 30.6. klo 12–20 välillä sekä maanantaina 1.7. klo 12–18 välillä.

Oman ajoreitin liikennetietoja voi katsoa etukäteen Fintrafficin liikennetilannepalvelusta tai Fintraffic Mobiilista, josta löytyvät muun muassa liikennemäärät, ruuhkatiedot sekä liikennetiedotteet.

Tapahtumaan arvioidaan saapuvan reilut 9 000 asuntovaunua tai -autoa, minkä lisäksi liikenteessä näkyvät tapahtumaan saapuvat henkilö- ja linja-autot.

Lisäksi liikenteenohjausyhtiö Fintraffic tiedottaa, että enimmillään seura-alueella on lauantaina iltapäivällä lähes 20 000 ajoneuvoa, kun mukaan lasketaan myös päiväkävijät.

Lisätietoa tapahtuman vaikutuksista liikenteeseen löytyy tapahtumasivuilta.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*