Koululaisia yritetään saada liikkumaan enemmän.

Liikkuva koulu ‑toiminta muuttuu valtakunnalliseksi. Toiminnan laajentamisen tavoitteena on saada jokainen peruskouluikäinen lapsi ja nuori liikkumaan tunnin päivässä.

Kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Haettavissa on seitsemän miljoonaa euroa lukuvuodelle 2016−2017.

Koulut voivat toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan. Tärkeää koulujen toiminnassa ja ohjelman toteutuksessa on opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan oppilaiden osallisuus, oppiminen sekä liikkeen lisääminen ja istumisen vähentäminen.

Avustusta voivat hakea sekä aiemmin mukana olleet että uudet Liikkuva koulu –toimintaa aloittavat kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät. Hakemukset toimitetaan aluehallintoviranomaisille 7.4. mennessä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



 

Hyviä liikuntakäytäntöjä levitetään

 

Liikkuvan koulun keskeisiä rahoitettavia toimenpiteitä ovat ministeriön mukaan hyvien käytäntöjen hyödyntäminen ja levittäminen, opettajien osaamisen kehittäminen, toiminnallisten opetusmenetelmien laajempi käyttöönotto, rakennetun ja luonnon ympäristön hyödyntäminen ja kehittäminen, välitunti- ja koulumatkaliikunnan lisääminen, koulumatkaliikunnan olosuhteiden parantaminen, liikunnallisen harrastustoiminnan järjestäminen koulujen aamu- ja iltapäivissä sekä laaja-alainen eri sidosryhmien yhteistyö.

Vuoden 2016 alussa Liikkuva koulu -ohjelmassa oli mukana yli puolet Suomen peruskouluista ja yli 300 000 oppilasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*