Kuvio kuvaa uudistusten työryhmäorganisaatiota tammikuun tilanteen mukaan.

Maakuntauudistus on saanut tuekseen valmisteluryhmän. Ryhmän tarkoitus on tukea maakuntien uudistustyötä sen esivalmistelu-, valmistelu- ja käynnistämisvaiheessa.

Se toimii maakuntauudistuksen projektiryhmän alaisuudessa.

Valmisteluryhmä ohjeistetaan tekemän tiivistä yhteistyötä aiemmin asetetun sote-uudistuksen valtakunnallisen valmisteluryhmän kanssa.

Jatkossa on tarkoitus asettaa valmisteluryhmien lisäksi sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanon yhteensovittamista varten yhteinen valmisteluryhmä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Valtiovarainministeriön nimeämän maakuntauudistuksen toimeenpanon valtakunnallisen valmisteluryhmän tehtävänä on edistää uudistuksessa mukana olevan toimijajoukon yhteistyötä. Ryhmän tehtäviin kuuluu edistää tiedon jakamista sekä asukkaiden ja henkilöstön osallisuutta.

Valmisteluryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriöön myöhemmin nimettävä muutosjohtaja. Varapuheenjohtajina toimivat VM:n kuntaosaston ylijohtaja Päivi Laajala sekä sote-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salo. Ryhmään nimetään myöhemmin vielä alueiden edustajat. Ryhmän toimikausi on 15.4.2019 asti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*