HUS:n päätös lakkauttaa Lohjan sairaalan synnytystoiminta ei muuttunut uudestaan tehdyssä päätöksessä. Kuvituskuva. (Kuva: Pekka Moliis)

HUS:n yhtymähallitus päätti 17. kesäkuuta uudelleen Lohjan ja Porvoon sairaaloiden profiilimuutoksista. Asia jouduttiin käsittelemään uudelleen mahdollisen esteellisyyden vuoksi. Päätös on samansisältöinen, kuin aiempi palveluverkkoa koskeva päätös.

Aiemmasta 6. toukokuuta tehdystä palveluverkkopäätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jonka mukaan on syntynyt virheellisessä menettelyssä ja päätöksenteossa on ollut läsnä esteellisiä henkilöitä. HUS:n yhtymähallitus hyväksyi esteellisyyttä koskevat väitteet, koska epävarman oikeustilan vuoksi esteellisyyttä ei voida varmuudella poissulkea. 

Yhtymähallitus poisti 6.5.2024 tehdyn palveluverkkoa koskevan päätöksen ja hyväksyi äänestyksen jälkeen uuden Lohjan ja Porvoon sairaaloiden profiilimuutoksia koskevan päätöksen aiemman suunnitelman mukaisesti.

Yhtymähallitus päätti äänestyksen jälkeen myös HUS Kiinteistöt Oy:n kokonaisjakautumisen käynnistämisestä. Jakautuminen tehdään vuoden 2024 aikana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kokonaisjakautuminen mahdollistaa HUS:n mukaan yhtiön tiettyjen toimintojen siirtämisen markkinoille tarjouskilpailun kautta. Suunnitelmien mukaan tällaisia toimintoja voisivat olla yhtiön tuottamat kiinteistöpalvelut, turvapalvelut ja pysäköinnin hoitaminen. 

Järjestelyn tavoitteena on saada HUS:lle myyntivoittoja, joita se tarvitsee talousarvionsa tasapainottamiseksi. Vuoden 2024 talousarviossa on ennakoitu 15 miljoonan euron myyntivoittoa, jota toistaiseksi ei ole vielä kertynyt.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*