Ehdokasasettelu on päättymässä ja kesäkuulla päästään äänestämään kuntavaaleissa.

Koronan takia kertaalleen siirrettyjen kuntavaalien ehdokaslistat on jätettävä tänä päivänä kuntien keskusvaalilautakunnille. Puolueet ja valitsijayhdistykset jättivät listansa jo alkuperäisen aikataulun mukaan viime maaliskuussa, mutta vaalien siirto antoi vielä lisäaikaa ehdokashankinnalle.

Lisäaika on antanut myös mahdollisuuden ehdokkaille harkita ehdolle lähtöään uudelleen. Helsingissä kokoomuksen ex-europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ilmoitti tänään luopuvansa kuntavaaliehdokkuudesta. Syyksi Korhola toteaa puolueensa kannan EU:n elvytyspakettia kohtaan.

-Ehdokkaaksi suostuessani varmistin, että puolue ei häiriinny minun ottaessani kantaa voimakkaasti EU:n elvytyspakettia vastaan – olin kirjoittanut aiheesta alkusyksystä alkaen, sillä katsoin että kyseessä on jäsenyytemme tähän asti merkittävin muutos EU-politiikassa. Kokoomukselle se sopi, näkemyksiä puolueeseen mahtuu.

-Omasta puolestani sanoin, että hyväksyn sen, että äänet hajoavat asiassa: meillä on eri Eurooppa-visioita, jotkut ovat federalisteja, toiset eivät missään nimessä. Vain sitä en hyväksyisi, että Kokoomus sitoisi kansanedustajiensa näkemyksen ja pakottaisi käytännössä hyväksymään paketin. Sellaiselle toiminnalle en voisi olla keräämässä kannatusta näissä vaaleissa, perusteli Korhola ratkaisuaan blogissaan.

MainosSininen Hongisto ei kelvannut puoluejohdolle

Pohjanmaalla veri kuohahti Vimpelin perussuomalaisten keskuudessa, kun puolueen johto ei kelpuuttanut perussuomalaisista sinisiin loikannutta ex-kansanedustaja Reijo Hongistoa puolueen listoille. Hongisto istuu neljättä kauttaan Vimpelin valtuustossa, mutta kynnyskysymykseksi nousi asiasta kertoneen Ilkka-lehden mukaan takavuosien loikka Sinisen tulevaisuuden riveihin.

-Ei tupata, jos ei tykätä, Hongisto totesi Ilkassa.

Perussuomalaisten riveissä Hongiston oli tarkoitus olla sitoutumattomana. Oman kertomansa mukaan hän ei lähde kuntavaaleihin ehdolle laisinkaan.

Hongiston hylkäyksessä kertoneessa artikkelissa todetaan, että puolueen johdon tekemä ratkaisu herätti pahaa verta puolueen paikallisosastolla ja neljä muuta puolueen riveissä kuntavaaleihin ehdolle lähdössä ollutta veti pois ehdokassopimuksensa.  

Ilkan artikkelissa perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos vahvistaa, että Hongistoa ei huolittu ehdokkaaksi.

-Meillä ei ole tapana ottaa sinisiin lähteneitä. Kyllä heitä on ollut ovella kolkuttelemassa, mutta olemme suhtautuneet heihin varauksella, Grönroos toteaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*