Pudasjärven uusi hirsikoulu otettiin käyttöön keskiviikkona. (Kuva: Pudasjärven kaupunki)

Pudasjärvellä avattiin syksyn koulutyö juhlavissa merkeissä. Peruskoulun ja lukion nuoret oppilaat saivat astella keskiviikkona sisään uuteen hirsikampukseen, joka on maailman suurin hirsirakenteinen koulu.

Uuden koulun rakentamisen taustalla on tuttu tarina vanhojen koulurakennusten sisätilaongelmista. Kurenalan ja Rimminkankaan koulujen ongelmia ei saatu kuriin useista sisäilmatutkimuksista ja -korjauksista huolimatta.

Joulukuussa 2012 kaupunginvaltuusto päätti rakentaa uuden koulun, johon edellä mainittujen kahden koulun lisäksi rakennettiin tilat myös lukiolle ja kansalaisopistolle. Uusi hirsikampus on nyt noin 800 koululaisen ja opiskelijan kotipesä.

Elinkaarimallista järjestetyn tarjouskilpailun voitti Lemminkäinen PPP Oy:n, Lemminkäinen Talo Oy:n, Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n (nyk. Are Talotekniikka Oy) ja Kontiotuote Oy:n muodostama yhteenliittymä. Hankkeen 25 vuoden elinkaarivastuu on Lemminkäinen PPP Oy:llä ja Lemminkäinen Talo Oy:llä.

Investointi on rahoitettu Kuntarahoituksen kiinteistöleasingilla. Sopimuksen kokonaisarvo nousee noin 40 miljoonaan euroon.

Aiheesta Pudasjärven kaupungin nettisivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*