Mitä ryhmää perussuomalaisille annetut äänet hyödyttävät tulevaisuudessa? Se jää nähtäväksi.

Lähes kaikki Uusi vaihtoehto-ryhmässä vaikuttavat entiset perussuomalaiset tulivat kevään kuntavaaleissa valittua kotikuntansa valtuustoihin. Ainoastaan neljä lähteneistä ei ollut kuntavaaleissa ehdolla.

Kokenut Lea Mäkipää on tällä haavaa Kihniön kunnanvaltuustossa rivivaltuutettuna. Viime valtuustokaudella oli valtuuston varapuheenjohtajana. Perussuomalaisia tuli kevään kuntavaaleissa valituksi valtuustoon seitsemän valtuutettua.

Se, millaisessa valtuustoryhmässä rivivaltuutettu Mäenpää päätöksentekoon osallistuu, on vielä auki.

-En ole vielä keskustellut ryhmän muiden valtuutettujen kanssa, miten tästä eteenpäin. Tässä on muutamassa päivässä tapahtunut niin paljon, ettei ole ehtinyt edes ajatella asiaa. Mutta eiköhän se lähiviikkojen aikana selviä, Mäkipää toteaa.

Pitkän uran politiikassa tehnyt on ollut Kihniön kunnanvaltuuston jäsen vuodesta 1981 lähtien. Kokenut kuntapäättäjä ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan sanella toisille ryhmän jäsenille, mitä heidän pitää tehdä.

-Tunnen Kihniössä omat porukat, jokaisen valtuutetun ja lähes jokaisen äänestäjänkin. Kunnioitan jokaista ryhmän valtuutettua ja he saavat itse päättää mitä tekevät, Lea Mäkipää vakuuttaa.

Nopea päätös

Vastikään 70 vuotta täyttänyt Mäkipää tuli valituksi eduskuntaan ensimmäisen kerran jo vuonna 1983 SMP:n riveistä. Lähtöpäätös perussuomalaisista syntyi hänen mukaansa todella nopeasti.

-Tämä ei ollut pitkän harkinnan tulos. Kaikki on tapahtunut puoluekokouksen jälkeen tosi nopeasti. Muutama viesti on tullut, että olen petturi, mutta tiedän tehneeni oikean päätöksen, Lea Mäkipää vakuuttaa.

769 valtuutettua

Perussuomalaiset saivat kevään kuntavaaleissa läpi kaikkiaan 769 valtuutettua 251 eri kuntaan. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta puolueiden keskenään sopima luottamusmiespaikkajako ja valittavat henkilöt on jo vahvistettu valtuustokauden ensimmäisissä valtuustoistunnoissa.

Vaikka luottamusmiespaikat on poliittisten voimasuhteiden perusteella jaettuja, niin puolueesta eroamisella ei ole välttämättä merkitystä tehtävien hoidon suhteen. 

 

Kaikki perussuomalaiset valtuutetut Suomen Uutisten sivuilla

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*