Ennen kokeilun alkua tiedotetaan tarkemmin, miten ja missä alle 25-vuotiaat nuoret saavat maksuttoman ehkäisyn ja mitkä valmisteet kokeilun piiriin kuuluvat. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto tarjoaa jatkossakin ehkäisypalveluita Päijät-Hämeessä. Kuva: Ville Miettinen

Kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa alkaa keväällä maksuttoman ehkäisyn kokeilu alle 25-vuotiaille. Kokeilu on määrä aloittaa 2. toukokuuta, tiedottaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Päijät-Sote.

Ensimmäisessä vaiheessa on tärkeä varmistaa, että tieto kokeilusta tavoittaa laajasti alle 25-vuotiaat nuoret. Siksi se tuodaan osaksi nykyisiä hoito- ja palveluprosesseja. 

Ehkäisyvalmisteen valinta ja ehkäisyneuvonta ovat Päijät-Hämeessä jatkossakin osa nykyisiä ehkäisypalveluita sote-keskuksissa, neuvoloissa ja koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. 

Seuraavissa vaiheissa selvitetään, millaisia digitaalisia ratkaisuja kokeilussa voidaan hyödyntää ja varmistetaan, että tieto kokeilusta tavoittaa kolmannen sektorin toimijat ja sosiaalihuollon sekä muut nuorten kanssa työskentelevät tahot.  

MainosLisäksi seksuaaliterveyden pilotissa suunnitellaan ja toteutetaan nuorten kanssa sosiaalisen markkinoinnin kokeilu seksitautien torjuntaan.  

Kokeilun tavoitteena on parantaa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä, vähentää ei-toivottuja raskauksia ja raskaudenkeskeytyksiä, ja siten edistää nuorten hyvinvointia ja terveyttä ja vähentää inhimillistä kärsimystä.  

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*