Mikkelin kaupungintalolla heiluttelee väliaikaisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuijaa Kirsi Olkkonen, kun Markku Aholainen jätti eronpyyntönsä.

Mediamyrskyn silmään joutunut Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd.) on jättänyt maanantaina eroanomuksen kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta ja kaupunginvaltuuston jäsenyydestä. Asiasta kerrotaan Mikkelin kaupungin tiedotteessa.

Markku Aholaisen ongelmien takana on hänen käytöksensä Lappeenrannassa toukokuun puolivälissä järjestetyssä Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarissa. Useiden silminnäkijöiden mukaan Mikkelin kaupungin johtava luottamushenkilö olisi humalassa kutsunut yrittäjiä ”yhteiskunnan syöväksi” ja käyttäytynyt muutoinkin arvolleen sopimattomaksi.

Heti tuoreeltaan tapahtumien jälkeen hän arvioi pystyvänsä jatkamaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana, mutta muutamassa viikossa mieli muuttui. Hän myös kielsi nimitelleensä yrittäjiä.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.5. hän esitti myös anteeksipyynnön tapahtumien johdosta. Samassa kokouksessa hänet valittiin jatkamaan yksimielisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajana, mutta kokouksen lisäpykälässä 30 valtuutettua vaati tilapäisen valiokunnan asettamista.

MainosAlun perin kaupunginhallituksen maanantain kokouksessa piti käsitellä juuri tilapäisen valiokunnan asettamista, joka olisi selvittänyt Aholaisen luottamusta. Kun kaupunginhallituksen puheenjohtaja teki oman ratkaisunsa, niin valiokuntaa ei tarvinnut asettaa. Toistaiseksi kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää hoitaa 1. varapuheenjohtaja Kirsi Olkkonen (kesk.).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Näin Savossa toimitaan. Miksi?

  2. Aholainen osoittaa että hän kykenee tetemään järkeviäkin päätöksiä (selvinpäin)….

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*