Merja Kyllönen oli Suomussalmen ääniharava viime kuntavaaleissa. (Kuva: Nick Tulinen)

Kainuulainen nainen ehtii moneen paikkaan. Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksikin lupautunut europarlamentaarikko Merja Kyllönen on tyrkyllä myös Suomussalmen kunnanvaltuustoon.

-Pohdin ehdokkaaksi lähtemistä varsin pitkään ja ensin ajattelin, että aika ei vaan riitä. Sitten seurasin tarkemmin kotimaan politiikkaa ja totesin, että maakunta- ja soteuudistuksen tiimoilta voisi edelleen hyvä olla mukana rikkana rokassa, Brysselistä tavoitettu Merja Kyllönen kertoo.

Vaikka EU-tason päätöksenteko on toista valtuustosaleihin verrattuna, niin tuntuma kunnalliseen päätöksentekoon on tärkeä säilyttää.

-Olen ainakin omassa kunnassa saanut aina kokouksissa käydessäni rautaisannoksen tietoa ruohonjuuritason tilanteesta ja arkisista huolista kuntien elämässä. Kokouspäiviin on koottu usein paljon eri asioita myös hankkeista ja käynnissä olevista prosesseista eli monipuolinen tiedonsaanti on varmistettu, Merja Kyllönen kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Varamiehelle tarvetta

Viime kuntavaaleissa Merja Kyllönen oli Suomussalmen ääniharava 236 äänellä. EU-parlamentissa entinen liikenneministeri on liikenne- ja matkailuvaliokunnan (TRAN) jäsen ja ryhmänsä koordinaattori valiokunnassa. Vuonna 2014 alkanut Brysselin pesti on aiheuttanut sen, että osassa valtuuston kokouksissa on paikalla ollut varavaltuutettu.

-Enemmänkin olisin halunnut osallistua, mutta tiistaiset kokouspäivät aiheuttavat haasteita välillä. Varajäsenet hoitavat pestiään, kun ei itse pääse paikalle eli tyhjänä ei ole paikka ollut. Toisaalta yhteyksiä kuntajohdon ja oman ryhmän kanssa on pidetty tiiviisti myös kokousten välillä.

Maakuntavaaleista Kyllösellä on jo kokemusta Kainuun hallintokokeilun vuosilta. Tammikuussa 2019 hän on mitä todennäköisimmin ehdolla presidentiksi, mutta periaatteessa mahdollista olisi olla samana päivänä valittavissa myös Kainuun maakuntavaltuutetuksi. Kiinnostaako myös maakuntavaalit?

-Niitä en ole vielä pohtinut. Alkaa näitä vaaleja olla joka lähtöön tarjolla, Kyllönen huomauttaa.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*