Motivan asiantuntija Tanja Hyvönen kirjoittaa, että ulkopuolinen palvelun tarjoaja voi toteuttaa energiankäyttöä tehostavat toimenpiteet ja antaa asiakkaalle takuun syntyvästä säästöstä.

Organisaatiossa voi olla samaan aikaan monenlaisia yhteen sovitettavia asioita, jotka liittyvät ajankäyttöön, osaamiseen ja talouteen.

Voi olla yhtä aikaa tarvetta saneerata, purkaa ja rakentaa uusia kiinteistöjä sekä prosesseja. Lakisääteisesti vaaditaan muun muassa rakennusautomaatiota, latauspisteitä ja katselmuksia.

Motiva selvittää Energiaviraston toimeksiannosta tarvekartoituksella energiatehokkuusmarkkinassa olevia kehitystarpeita.

Tarvekartoitukseen vastaamalla voi auttaa parantamaan energiapalveluita ja vastata voi 18.10. asti.

Haluamme saada selvyyttä siihen, miksi energiatehokkuuspalveluiden volyymi ei ole nykyistä suurempi.

Energiatehokkuuspalveluilla on saavutettavissa vähintään kassavirtaneutraaleja saneerauksia kiinteistöihin ja prosesseihin.


Uuden energiatehokkuusdirektiivin mukaan julkisten toimijoiden on tunnistettava energiansäästöpalveluiden käytettävyys, kun suuria julkisia kiinteistöjä peruskorjataan.

Tarvekartoituksessa selvitetään siksi myös olemassa olevaa osaamista liittyen energiatehokkuuspalvelusopimusten käytettävyyteen peruskorjaushankkeissa.

Energiatehokkuusdirektiivissä energiansäästöpalvelut voivat olla elinkeinoelämän piirissä vaihtoehto energianhallintajärjestelmälle ja pakollisille energiakatselmuksille, jos tehty sopimus on riittävän kattava ja vaatimusten mukainen.

Tarvekartoituksessa kysytäänkin näkemyksiä energiatehokkuuspalvelusopimuksen kattavuudesta, jotta energiatehokkuuspalvelusopimus olisi houkutteleva vaihtoehto edistämään energiatehokkuutta.


Tarvekartoituksella arvioidaan, tarvitaanko ESCO- ja energiatehokkuuspalvelumarkkinan edistämiseksi vielä jotain muuta uutta palvelua, jotta hankkeita saataisiin enemmän liikkeelle.

Onko tunnistettu puutteita esimerkiksi koulutuksessa?

Energiansäästön palvelussa ulkopuolinen palvelun tarjoaja toteuttaa energiankäyttöä tehostavat toimenpiteet ja antaa asiakkaalle takuun syntyvästä säästöstä.

Tanja Hyvönen
Motivan asiantuntija

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*