Kolme vuotta sitten asiat olivat Mikkelissä toisin. Talous oli niin kuralla, että päämajakaupunki täytti viisi kriisikunnan tunnusta.

 

Nyt tilanne on parantunut niin, että Mikkelillä on kriisikunnan tunnuksista jäljellä vain velkaantuneisuus. Tarkastuslautakunta kiitteleekin Mikkeliä realistisista talousarvioista. Kaupungin talous osoittautui jo kolmatta vuotta peräkkäin arvioita paremmaksi.

 

– Talouden seurantajärjestelmä on toiminut erinomaisesti ja antanut luotettavaa ajantasaista tietoa taloustilanteen kehittymisestä, kiittelee tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jukka Pöyry.

 

Velkaantuneisuuteen liittyy tarkastuslautakunnan mukaan kuitenkin riskejä, etenkin jos lainojen korot nousevat. Lautakunta kehottaakin kaupunkia kiinnittämään huomiota menojen kasvun hillintään. Nykyinen menojen kasvu ei vastaa tulojen kertymistä, lautakunta muistuttaa.

 

Mikkelissä on investoitu viime vuosina esimerkiksi torialueen kehittämiseen, maanalaiseen pysäköintilaitokseen ja matkakeskukseen. Lisäksi kaupungin keskustaan on avattu yksi uusi iso kauppakeskus, ja toinen avataan tulevana syksynä.

 

(KL)

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä