Laadun ja kokemuksen painottaminen eivät tehneet työterveyshuollon kilpailuttamisesta syrjivää. Mikkelin kaupunki ja sen tytäryhtiö Etelä-Savon Koulutus Oy kilpailuttivat yhteishankintana työterveyshuollon palvelut loppuvuodesta 2015. Hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen valittaneen Suomen Terveystalo Oy:n mielestä rima hankintailmoituksessa oli asetettu niin korkealle, että se oli suosinut hankintayksikön omistamaa ja hankinnan saanutta tarjoajaa, Etelä-Savon Työterveys Oy:tä.

Kovien kriteerien takia Terveystalo ei lähtenyt tekemään tarjousta hankinnasta, mutta valitti siitä kuitenkin markkinaoikeuteen. Valittajan mielestä syrjintä toteutettiin työterveyshuollon erikoislääkärien mitoituksella ja soveltuvuusehdoilla, kohtuuttoman ankarilla sopimussakkolausekkeilla ja julkisen alan työkokemusta pistelaskussa painottamalla.

Mikkelin kaupungin mukaan tarjouspyynnössä vaadittu työterveyshuollon erikoislääkärien mitoitus perustui Työterveyslaitoksen ja Kansaneläkelaitoksen epävirallisiin suosituksiin ja olivat alalla yleisesti käytettyjä. Terveystalo totesi valituksessaan, ettei väitä suosituksen mukaisen henkilöstömitoituksen olevan väärän, mutta vähemmälläkin olisi toimeen tultu.

Markkinaoikeus ei tälle, eikä muillekaan valittajan perusteluille lämmennyt, vaan hylkäsi valituksen. Laatua ja kokemusta saa siis arvostaa hankintoja tehtäessä.

 

Markkinaoikeuden päätös kokonaisuudessaan

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä