Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy neuvottelemaan Helsingin ja Savonlinnan välisen lentoliikenteen hoitamisesta Savonlinnan kaupungin ja unkarilaisen Budapest Aircraft Servicen kanssa.

Ministeriön mukaan lentojen aloittaminen on mahdollista vain, jos Savonlinnan kaupunki sitoutuu hankintaan vähintään 1,5 miljoonalla eurolla eli puolella hankinnan arvioidusta kokonaishinnasta.

Hankintapäätös purkautuu, jos Savonlinna ei 23. syyskuuta mennessä sitoudu rahoitukseen.

Elokuun alussa päättyneeseen tarjouskilpailuun osallistuivat Budapest Aircraft Servicen lisäksi kolme muuta lentoyhtiötä, AS Airest, Avies AS, ja Flybe Finland Oy. Hankinnan sopimuskausi on 1.10.2014–31.12.2015.

Liikenne- ja viestintäministeriön hankintapäätöksen taustalla on Helsingin ja Savonlinnan väliselle säännölliselle lentoliikenteelle asetettu julkisen palvelun velvoite. EU sallii lentojen tukemisen vain velvoitteen kautta.

EU-säännösten mukaan velvoite voidaan asettaa, jos reittiä pidetään ehdottoman tärkeänä alueen taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, ja jos liikennettä ei pystytä hoitamaan kaupallisesti kannattavasti. Palveluvelvoitteessa määrätään muun muassa vuorotiheydestä, koneen paikkamäärästä ja lippujen enimmäishinnasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*