Kuntalehti julkaisi 13.9 Valtiovarainministeriön kolumnin mielipidekirjoituksena. Teksti on nyt poistettu. Alla linkki alkuperäiseen kolumniin VM:n omilla sivuilla.

”Useat voimalaitoskunnista ovat keskimääräistä korkeamman laskennallisen verotulon kuntia. Siitä huolimatta niille myönnetään nykyperustein keskimääräistä heikomman tulotason kunnille tarkoitettua verotuloihin perustuvaa valtionosuuden tasauslisää. Tämä etu tulee näille kunnille nimenomaan voimalaitosveron jättämisestä kokonaan tasauksen ulkopuolelle (pl. ydinvoimalat)”, valtiovarainministeriön kunta- ja alueosastolla valtionosuusuudistuksen parissa työskentelevät finanssineuvos Markku Nissinen ja erityisasiantuntija Teija Kauhanen kirjoittajat.

Lue Valtiovarainministeriön sivuilla 12.9 julkaistu kolumni kokonaisuudessaan tästä.

Nissisen ja Kauhasen mukaan ”verotuloihin perustuvaan valtionosuuden tasaukseen olisi mahdollista luoda menettely, jossa jonkin asteinen kiinteistöveron laajennus tasauksessa ei vaarantaisi kannusteita kaavoittaa tuuli- ja aurinkovoimalle.”

Kuntalehti julkaisi VM:n kolumnin erehdyksessä omalla sivustollaan mielipidekirjoituksena 13.9. Teksti on nyt poistettu. Toimitus pahoittelee virhettä. 

Kuntalehti.fi:stä poistettu kolumni poiki toisen mielipidekirjoituksen, joka on julkaistu 14.9. Lue se tästä: Asiantuntijalta: Vesivoimayhtiöille suuntautuva voimalaitosvero on haittavero

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*