MTV:n tekemän selvityksen mukaan kymmeniä kuntia on lähestytty koko sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisaikeissa.

Kunnille suunnattu markkinointi on voimistunut, ja siinä tarjotaan mahdollisuutta välttää sote-uudistuksen vaikutukset 10 vuodeksi.

Kunnanjohtajille tekemässä MTV:n kyselyssä lähestymisyrityksiä oli koettu 35 kunnassa.

Kuntaliitto varoittaa kuntia hoppuilemasta ulkoistamisaikeissa.

– Palveluhankinnat ovat usein osoittautuneet hankaliksi ja niitä on ollut hyvin paljon markkinaoikeudessa. Osaamista on ollut liian vähän. Kiire tietenkin mahdollistaa useampiakin virheitä, kommentoi johtaja Tuula Myllärinen Kuntaliitosta MTV:lle.

Uutinen MTV:n verkkosivuilla

Lisää aiheesta:

Markkinaoikeus kaatoi Kärsämäen sote-kilpailutuksen

Jämsä kilpailuttaa soten 10+5 vuodeksi

Kiire soten ulkoistuksessa hämmentää Jämsässä

Parkano ulkoistaa soten 10 vuodeksi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Ei jää tuohon ”lähestymiseen” vaan kuntia jopa ohjeistetaan esim. eromaan kuntayhtymästään. Törkeimmässä tapauksessa sama ”ohjeistaja” hoitaa lakimiesten avulla paitsi eron, myös osallistuu sopimussisällön laatimiseen itse kilpailutuksen lisäksi ja suuren suureksi hämmästykseksi tulee jopa valituksi kunnan sotepalveluiden tuottajaksi kuntajohdon ollessa lähinnä höynäytettyjä juoksupoikia yksityisen palvelujentarjoajan tavoitteiden saavuttamisessa.

    Siirtymäajan porsaanreikä on löydetty ja rautaa taotaan oikein urakalla ennen järjestämislain vahvistamista koska sen jälkeen sopimus kaatuu kunnan omaan niskaan siinä missä se nyt kaadetaan tiedostetusti tulevien sotealueiden niskaan. Pääasia edellisessä on se, että yksityinen palvelujentarjoaja saa sopimuksen saavuttaessaan omansa pois oli maksumiehenä yksittäinen kunta tai sotealue.

  2. Arkistosta löytyy edelleen kuntaliiton edustajan artikkeli mikä on tulkittavissa lähes suositukseksi ulkoistaa sotepalvelut ennen sote-järjestämislain ja sen voimaanpanolain vahvistamishetkeä (”Sopimuksen tekohetki ratkaisee, joutuuko kunta tuplamaksajaksi”) joten kiitos tästä artikkelista ja sen päinvastaisesta kannaotosta aiheeseen.

  3. Ei ole kauan kun Rääkkylälle luvatut säästöt osoittautui kirjaimellisesti pelkiksi lupauksiksi ja sen jälkeen Kärsämäellä kävi käry vilpistä. Varoituksena

    Em. ulkoistamisbuumi oli odotettavissa KHO:n päättäessä antaa Tohmajärven ulkoistaa. Ei lopu ilman valtion puuttumista peliin ja N O P E A S T I.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä